Nega psa poleti

ponedeljek, 8. junij, 2020

Poleti smo veliko bolj aktivni v naravi kot pozimi. Tako kot mi, so tudi kužki izpostavljeni zunanjim vremenskim vplivom (sonce, veter). Veliko nas na dopust vzame štirinožne prijatelje, saj se z veseljem kopajo v jezerih ali v morju. Voda, še posebej morska ter sonce na naše pse ne vplivata blagodejno, temveč ravno obratno. Dlaka se hitreje zavozla in težje razčeše. Izpostavljenost soncu pa povzroča dehidracijo in nelagodje  psa, še posebej ko smo na poti.

Dog - summer - watermelon

V teh dneh se veliko ljudi obrača na nas po nasvet,  skrajšati dlako oziroma pobriti psa v poletnih mesecih ali ne?

Dlaka v poletnih mesecih psa varuje pred vročino, medtem ko ga pozimi greje. Služi tudi kot nekakšen ščit pred raznimi odrgninami, saj se nevarnost zanje v poletnih mesecih poveča.

V pasjem salonu Pasji raj kužka pripravimo na poletje tako, da ga temeljito skrtačimo in s tem odstranimo odvečno dlako ter podlako, ki je ostala od hladnejših dni. Na željo in po potrebi skrajšamo dlako, vendar pazimo, da je vseeno dovolj dolga, da nudi kužku zaščito pred soncem in vročino.

Na dopustu – še posebej ko se pes kopa v morju – ga po kopanju sperite s sladko vodo in suhega skrtačite.

Po dopustu je zopet priporočljiva nega v pasjem salonu, saj s profesionalnimi šamponi in balzami nahranimo in vrnemo dlaki lesk ter očistimo ušesa, ki se zaradi vode in raznih bakterij rada vnamejo.

Prijetno in nepozabno poletje vam želi Pasji raj!

Objavljeno pod: Nega | Ni komentarjev

Dodaj komentar

Vaš email ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *